Kirjailijat

Kirjailijaksi?

Kustantamomme etsii aktiivisesti uusia kirjailijoita riveihinsä. Jos pöytälaatikostasi, tietokoneeltasi tai takaraivostasi löytyy joko kirjaidea tai jopa valmis käsikirjoitus, ota yhteyttä meihin! Erityisinnostumme käsikirjoituksista, jotka on kerrottu Lapin kansainväliset matkaajat mielessä, ja taruista, jotka kertovat pienille ihmisille maailmassa elämisestä. Lähesty meitä sähköpostitse: kasikirjoitukset@sininenjattilainen.fi

Mosa Zainab

Syyriaslaistaustainen kirjailija ja perheenisä Mosa Zainab on julkaissut kaksi arabiankielistä romaania, joista toinen on omakohtainen kirja hänen kokemuksistaan syyrialaisessa vankilassa ja toinen kertoo historiallisessa kontekstissa naisen asemasta Syyriassa.

Vuonna 2017 Rovaniemelle asettunut perheenisä on koulutukseltaan historian opettaja ja työskentelee tällä hetkellä monikulttuurisuuskeskuksessa. Työnsä ohessa hän suorittaa yleisen kirjallisuustieteen opintoja Helsingin avoimessa yliopistossa.

Tarinat, jotka jokaisen kannattaa kokea:
Viktor Hugo – Pariisin Notre-Dame
Radwa Ashour – Granada-trilogia

Annika Welling

Aiemmin vilkkaaseen matkalaukkuelämään tottunut Annika Welling on riihimäkeläinen, kotikonnuille takaisin palannut kirjailija.

Wellingin ensimmäinen lastenkirja, Biegga Tuliketun jäljillä, esitti oman, sadun muotoon puetun versionsa revontulien synnystä. Biegga ja yöttömän yön salaisuus jatkaa rohkean huskyn seikkailuja keskikesän kultaisessa valossa ja paljastaa, mistä tontut ovat peräisin.
Annika on aikuinen satujen ystävä ja Muumilaaksosta haaveileva tarinatäti. Eläimet ja luonto ovat kirjailijan sydäntä lähellä ja myös keskeisiä teemoja hänen teoksissaan.

Tarinat, jotka jokaisen kannattaa kokea:
Tove Jansson - Koko tuotanto 
Frances Hodgson Burnett - Salainen puutarha 
Charles Dickens - Oliver Twist 
Anne Frank - Nuoren tytön päiväkirja

Jenny Siivola

Jenny Siivola on Sodankylän kasvattama generalisti, joka on pienestä saakka kirjoitellut lyhyitä tarinoita niin pöytälaatikkoonsa kuin äidinkielen vihkoihinsa. Satunnaisten lehtipakinoiden lisäksi hän on aikuisiässään keskittynyt lähinnä palkkatöihinsä liittyvien tiedotteiden kirjoittamiseen, mutta se muuttuu kun hänen esikoisteoksensa Pohjoisten Tunturien Atlas julkaistaan syksyllä 2023.

Tarinoihinsa Siivola ammentaa tunnetta poromiessuvun nasevoittamilla juurillaan ja jatkuvasta halustaan yrittää ymmärtää. 

Tarinat, jotka jokaisen kannattaisi kokea: 
Vesala - Vesala
Terhi Tarkiainen - Koko tuotanto
Nicole LePera - How to do the work
Astrid Lindgren - Veljeni Leijonamieli

A.J. Niemi

Born in Inari, living in Rovaniemi, the 37-year-old Ansa-Julia Niemi has written about Lapland since she learned to do so. With a lifestyle based on staying in the wilderness as much as possible, and working in various positions and as an entrepreneur in the northern traveling industry, she writes from experience. 

Valuing her privacy above anything else, she does not have a life online at all. Her previously published travelling articles and hiking essays have been under a pseudonym.

Tytti Muurinen

Tytti Muurinen on rovaniemeläinen kuvittaja, graafikko ja arktinen suunnittelija ja taiteilija. Inspiraatiota teoksiinsa hän ammentaa pohjoisen luonnosta, sen ilmiöistä ja eläimistä.

Pohjoisten Tunturien Atlasta tehdessään Tytti pääsee löytämään ja ilmentämään kaikkien kahdeksan vuodenajan värimaailmat ja tunnelmat tunturimaalauksiinsa.

www.tyttimuurinen.com

Tarinat, jotka jokaisen kannattaisi kokea:
William Wharton – Birdy
Johanna Sinisalo – Linnun aivot
Maaretta Tukiainen & Krista Keltanen – Luova tauko

Aino Kännö

Aino Kännö on alkujaan turkulainen kuvittaja ja graafisen suunnittelun opiskelija Lapin yliopistossa. Esikoiskirjakuvitus sävyttää Annika Wellingin satua Biegga tuliketun jäljillä, jolle Ainon lempeä tyyli luo Lapin lumisten tunturien tunnelman.

Pienistä piilotetuista yksityiskohdista inspiroituva Aino ammentaa kuvituksiinsa voimaa luonnon lenkkipoluilta, ihmisyyden veikeydestä ja koukeroista – sekä tietysti saduista.

Tarinat, jotka jokaisen kannattaa kokea:
Liv Strömquist – Koko tuotanto
Gaël Faye – Pienen pieni maa
Neil Gaiman – Coraline varjojen talossa

Sonja Huhtaniska

Sonja Huhtaniska (s. 1987, Rovaniemi) on rovaniemeläinen taiteilija ja toimittaja. Hänen kuvataiteellisia teoksiaan on hankittu Tampereen taidemuseon ja Rovaniemen kaupungin kokoelmiin sekä kymmeniin yksityiskokoelmiin. Journalistin työssään hän on saanut kiitosta ihmisläheisestä tyylistään sekä tasa-arvoon liittyvien herkkien aiheiden esiin nostamisesta. Hän on kirjoittanut runoja kahdeksanvuotiaasta saakka.

Sara Brax

Sara Brax on rovaniemeläinen kuvittaja ja graafinen suunnittelija, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Braxin kiinnostus kirjoittamista kohtaan leimahti jo ala-asteella, kun hän tutustui ensimmäistä kertaa Arthur Conan Doylen Sherlock Holmes- tuotantoon. Kuvittajana Brax on kirkkaiden värien ja voimakkaiden kontrastien ystävä. 

Ensiteos Artic Mindfulness & Finnish Folk Wisdom yhdistää tekijänsä itseironisen huumorintajun rakkauteen hullunkurista suomen kieltä kohtaan. Brax hakeekin inspiraatiota tuotantoonsa pohjoismaisesta mytologiasta ja arjen pienistä hetkistä.  

Tarinat, jotka jokaisen kannattaa kokea:
Matt Haig – Koko tuotanto
Han Kang – Vegetaristi
Johanna Sinisalo – Vieraat

Antti Autioniemi

Antti Autioniemen Kriittisen Korkeakoulun Kirjoittajakoulussa kirjoittamaa erinomaista, tekoälyä käsittelevää esikoisteosta ei ole (vielä) julkaistu. Toisessa teoksessaan Ei paratiisia ei maistereita Antti tutkii perspektiiviä ja kertoja-minän rakentamista yhdessä ystävänsä Mosa Zainabin kanssa. 

Kirjailijuudessa Antille merkittävintä on tittelin mukana tuleva veijarin etuoikeus, ja sitä kirjailija käyttää surutta nautiskellen. 

Tarinat, jotka jokaisen kannattaa kokea:
Liu Cixin – Muistoja planeetta maasta- trilogia
Veli-Pekka Lehtola – Juosten kustannettu
Esko Valtaoja – Koko tuotanto

Satu Aspegren

Satu Aspegren on tuore taiteen maisteri, graafikko ja kuvittaja. Hän on kirjoittanut ja kuvittanut esikoisteoksensa Hautajaisissa sataa aina osana pro gradu -tutkielmaansa. Kirjan kirjoittaminen oli myös tapa käsitellä lapsena koettua isän menettämistä.

Aspegrenille onkin tärkeää merkityksellinen tarinankerronta, jossa on kyse tunteista, etenkin niistä hankalimmista.


www.kuinsatua.com


Tarinat, jotka jokaisen kannattaa kokea:

TJ Klune - Talo taivaansinisellä merellä

TJ Klune - Kuiskailevan oven alla

Tove Jansson - Muumipeikko ja pyrstötähti